Nieuwsbrief december 2018

Outplacement

Outplacement gaat over het begeleiden naar een nieuwe baan. Staat er een ontslag aan te komen, door een reorganisatie of door een verstoorde werkrelatie, dan helpt een outplacementtraject je naar een nieuwe baan! 

Een outplacement traject bestaat uit drie fasen: 

  • Heroriëntatie fase
  • Zelfonderzoeksfase
  • Sollicitatiefase

Heroriëntatie fase:

Ieder traject begint met de verwerking van de bij een ontslag bijkomende emoties waarbij we de deelnemer(s) ondersteunen naar een focus op de toekomst. We helpen de deelnemer(s) om los van de oude situatie te komen en zich te richten op een nieuwe toekomst! Daarnaast is er ruim aandacht voor het versterken van het verminderde zelfvertrouwen. Wij leren de deelnemer(s) om te denken in oplossingen en om (weer) proactief te gaan handelen. 

Zelfonderzoeksfase: 

In deze fase gaan we onderzoeken waar de kracht en de valkuilen liggen van de deelnemer(s). We maken een Persoonlijke Profiel Anlyse (DISC analyse) en doen een waarden onderzoek en gaan met de deelenmer(s) op zoek naar de drive, wat motiveert je en welke wensen/eisen stel je aan een nieuwe functie. Daarnaast ontwikkelen we een reflectie / ontwikkelplan voor de deelnemer(s)

Sollicitatiefase:  

In deze fase ondersteunen wij de deelnemer(s) met het opmaken en aanvullen van het CV en helpen wij hem om een pakkende pitch te ontwikkelen. De deelnemers leren zich te oriënteren op de arbeidsmarkt, waar vind ik een passende functie? We helpen de deelnemers met het netwerken, zowel offline als online om zo de kansen op een baan te vergroten. Wij trainen de deelnemers in het voeren van effectieve sollictatie gesprekken waarbij ze zich zelf leren verkopen, de juiste vragen leren stellen en leren onderhandelen. 

<< Terug


Error loading Razor Script RightColumn.cshtml
Object reference not set to an instance of an object.

Twitter bird  Tweets