overleg

Ervaringen van deelnemers en opdrachtgevers

Makita

Een training waar je blij van wordt


Soms heb je zo'n training waar je extra blij van wordt. Begrijp me goed, gelukkig word ik blij van 90% van de trainingen die ik mag geven. Maar soms word je gewoon een beetje extra blij. Omdat alles samen komt.

Zo mocht ik onlangs een verkoop training geven aan een aantal verkopers van Makita in Eindhoven. Inderdaad, de Makita van de gereedschappen. Een leuk bedrijf met mooie producten. Makita is al jaren wereldspeler en marktleider in de professionele markt van gereedschappen. Een energiek bedrijf met mooie producten. Makita is al jaren wereldspeler en marktleider in de professionele markt van gereedschappen. Een energiek bedrijf met mooie producten. Ik heb daar geleerd dat steeds meer gereedschappen op een accu werken.

Ik werd gevraagd om een training te verzorgen voor een aantal van hun verkopers. Na intakegesprekken met de salesmanager en de deelnemers heb ik een programma gemaakt op basis van de leerdoelen die we besproken hebben. De doelstellingen gingen voornamelijk over het verbeteren van gespreksvoering, leiding nemen in het gesprek, goed uitvragen van de klantwens, goed luisteren, koopsignalen opmerken en omgaan met tegenwerpingen. Veel gehoorde doelen voor verkopers in een training.

De groep verkopers waar ik mee aan de slag mocht was heel gevarieerd. De ene werkte al jaren bij Makita en de ander moest nog beginnen. De ene had al redelijk wat verkoopervaring en de ander begon als Adviseur. En ook qua leeftijd liep het nog wel wat uiteen.

Tijdens de training hebben we veel geoefend in het voeren van gesprekken met klanten. Verschillende type klanten; makkelijke klanten, lastige klanten, dominante klanten, reactieve klanten, kritische klanten. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers zelf ook met voorbeelden kwamen van klanten waar ze in de praktijk moeite mee hadden. "Kunnen we die ook oefenen?"

Ik werd heel blij van de stappen die die mannen gemaakt hebben. Mooi om te zien hoe ze op de derde en de vierde dag terugkwamen met succesverhalen, hoe ze bepaalde tips hebben toegepast in de praktijk en wat dat hen opgeleverd heeft. Dat enthousiasme is heel aanstekelijk en als ze dan roepen; "dit zouden al onze collega's moeten doen", dan ben ik weer extra overtuigd van het nut van trainingen en hoe mooi het vak van trainer kan zijn.  

 

Interview met Eva Siebelink, HR adviseur bij Wageningen University & Research

 

Wat voor training hebben jullie gedaan en voor welke afdelingen?


Binnen een leerstoel van Wageningen University & Research heeft Infortraining een individuele coaching en training verzorgt voor een van de docenten omtrent student-communicatie. Hoe ga je om met studenten die de stof niet te lijken (willen) snappen, hoe kan je goed communiceren richting studenten die te laat komen, hoe kan je positief kritische feedback geven etc. 

Eva.jpg

Wat is jullie ervaring met de training?


Maarten heeft de kern 'van het probleem' goed naar boven kunnen halen en heeft daardoor de deelnemer de juiste handvatten kunnen geven. De rollenspelen werden als zeer zinvol ervaren en hebben veel inzichten geven aan de deelnemer.

Hoe was de samenwerking met de trainer?

Heel plezierig. Zowel de voorbesprekingen, als de terugkoppeling, was ruim voldoende. De afspraken en de beoogde resultaten waren helder. De communicatie was prettig en zorgvuldig richting medewerker, leidinggevende en HR.

Wat voor resultaten zie je in de praktijk naar aanleiding van de training/ Wat is er veranderd door de training?

De feedback die ik heb gekregen van de deelnemer aan de coaching is dat hij zeer positief is over de coaching door Maarten.Er is concreet resultaat geboekt. De deelnemer was blij met de klik die hij had met de trainer. Hij heeft duidelijk ontdekt waar het voor hem beter kan en heeft handvatten gekregen om dat ook te gaan toepassen in de praktijk.

Wat voor tip heb je voor Infortraining om de trainingen nog beter te maken?


Geen tips eigenlijk, we zijn tot op heden heel tevreden.

Zou je in de toekomst weer gebruik maken van de diensten van Infortraining?


Zeker! Mede door dit traject is Infortraining is toegevoegd aan onze lijst met preferred suppliers voor Wageningen UR.

 

 

Interview met Emil Pleizier, Directeur bij C24 Beveiliging

 

Wat voor training hebben jullie gedaan en voor welke afdelingen?

_MG_2316_2616.jpg kopie.jpg

C24 is een particuliere alarmcentrale en alle medewerkers op de meldkamer zijn getraind. Onze medewerkers aan de telefoon zijn de stem en het visitekaartje van onze organisatie / dienstverlening.  Klantgerichtheid en service zijn onze USP vandaar de zorg voor telefonie. We hebben in verschillende groepen getraind op ondermeer klantgerichtheid, uniformiteit en inhoud van telefoongesprekken.

Wat is jullie ervaring met de training?

Door de training is ons team zich meer bewust geworden van het belang van een goed telefoongesprek. Elk telefoongesprek is een contactmoment met onze opdrachtgevers en dus een uitgelezen mogelijkheid om je te onderscheiden.

Wat voor resultaten zie je in de praktijk naar aanleiding van de training/ Wat is er veranderd door de training?

Belangrijkste resultaat is de bewustwording van het belang van een telefoongesprek. Daarnaast is er een aanzienlijke verbetering in de gesprekken m.b.t. beleefdheid en zakelijkheid. 

Zou je in de toekomst weer gebruik maken van de diensten van Infortraining?

Jazeker, trainen is een continu proces in het verbeteren van de dienstverlening en de ervaring met Infortraining is uitstekend.

 

Interview met Edward Bakker, Partner bij Proquro  Inkoopsoftware

 

Foto Edward.jpegWat voor training hebben jullie gedaan en voor welke afdelingen?

Infortraining heeft een communicatietraining uitgevoerd met het volledige operationele team van Proquro. Het team bestond uit medewerkers van customer support, consultancy en software ontwikkeling.

Wat is jullie ervaring met de training?

De training heeft door de DISC analyse vooral inzicht gegeven in de profielen van de verschillende medewerkers. Door inzicht in het eigen profiel en de profielen van zijn zijn/haar collega's zijn de mensen in staat om rekening te houden met elkaars persoonlijke voorkeuren. Dit komt de interne samenwerking/communicatie ten goede.

Hoe was de samenwerking met de trainer?

Maarten heeft een training op maat gemaakt. Door voldoende tijd tussen de trainingen te reserveren om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en door de training op locatie te houden is de belasting voor de medewerkers minimaal en de opbrengst maximaal.


Wat voor resultaten zie je in de praktijk naar aanleiding van de training?

De onderlinge samenwerking tussen de medewerkers is verbeterd. Er wordt veel meer rekening gehouden met elkaar. Ook is de invloed van de communicatie (zowel verbaal als non-verbaal) op de klanten duidelijk geworden en wordt hier veel meer rekening mee gehouden.

Wat voor tip heb je voor Infortraining om de trainingen nog beter te maken?

Het nog actiever betrekken van de aanwezigen door praktijkgerichte opdrachten maakt het voor de cursisten misschien een minder lange "zit".

Zou je in de toekomst weer gebruik maken van de diensten van Infortraining?

Wij overwegen zeker om in de toekomst een vervolg te geven aan de training. Mogelijk in groepsverband of meer individuele begeleiding van medewerkers.

 

 

Interview met Wijnand Akkerman - Directeur Wagenplan Almere

 

Wat voor training hebben jullie gedaan en voor welke afdelingen?

009- Wijnand Akkerman foto- Lucien Souisa.jpeg

Voor onze commerciële afdeling binnen WagenPlan Autolease hebben wij de training gevolgd die gericht is op een betere onderlinge samenwerking, met het doel om klanten beter van dienst te zijn. De training had als thema "WagenPlan als samenhangend team."

Wat is jullie ervaring met de training?

Door de training zijn we als team naar elkaar toegegroeid. Een belangrijk element van de training was het presenteren van een beknopt levensverhaal. Daarin vertelde iedereen waarom hij/zij bij ons bedrijf werkt, wat hun hobby's zijn maar ook hun werkstijl, wat ze willen bereiken in het leven en ook wat ze nog nooit aan collega's verteld hebben. Doordat iedereen zich kwetsbaar opstelde kwam er al snel meer begrip voor elkaar en dat gaf direct een betere werksfeer.

Wat voor resultaten zie je in de praktijk naar aanleiding van de training/ Wat is er veranderd door de training?

Een belangrijk element is het aanspreken van je collega over bepaalde ergernissen. Dat blijkt bij ons in de praktijk best moeilijk. Sommige mensen gaan het uit de weg, andere zijn soms wat te direct waardoor de boodschap niet overkomt. Door met elkaar te oefenen en de regels van feedback te hanteren zie ik dat dit nu meer gebeurt.

Ook heeft het hele team een Persoonlijk Profiel Analyse ingevuld en die is besproken in het team. Deze analyse brengt het werkgedrag van de mensen in kaart en maakt ook duidelijk hoe mensen werken en waarin de verschillen zitten.

Wat voor tip heb je voor Infortraining om de trainingen nog beter te maken?

Neem de tijd voor de "levensverhalen" en houd dat moment ook vast. Nu was het gesplitst over 2 trainingen maar dat was wellicht beter geweest om het hele team in één sessie het verhaal te laten houden. Voor de rest heb ik geen verbeterpunten, het waren prima sessies.

Zou je in de toekomst weer gebruik maken van de diensten van Infortraining?

Jazeker, afhankelijk van de wens zal ik dat zeker doen. Deze training heeft voor mij duidelijk gemaakt dat houding en gedrag van medewerkers belangrijker is dan kennis. Met het aantrekken van een nieuwe medewerker hebben we daar dan ook meer naar gekeken dan in het verleden. 

 

 

Gerrie van Sunder, directeur bij Felua Groep, Apeldoorn

 

Voor medewerkers van Felua groep gaf Infortraining een netwerktraining om hen te laten zien hoe ze mee kunnen helpen aan het vergroten van de naamsbekendheid van Felua groep om zo meer externe werkplekken te krijgen.

gerrie-van-sunder-klein.jpg

"Ik was zelf erg nieuwsgierig naarde training. Ik heb 30 jaar onderwijservaring en kijk dus wel met een scherpe blik." Waarom Infortraining? "Mijn collega's hadden goede ervaringen. Zelf hecht ik veel waarde aan de combinatie vakkennis en verbinding met de cursist, daar was ik al snel van overtuigd. Daarbij komt dat trainen veel meer is dan mensen een kunstje aanleren, je moet echt meedenken als persoon." 

Felua groep is een intern gerichte organisatie waar netwerken nog altijd een bijzonder fenomeen is. "Ik vind dat Maarten daar goed bij is aangehaakt en heeft laten zien dat je vanuit iedere positie kunt netwerken. Als vriend, familielid of werknemer, iedereen doet het al! Doordat medewerkers snappen hoe klein het eigenlijk is, gaan meer medewerkers op pad en ontmoeten collega's in soortgelijke functies."

Inhoudelijk met een persoonlijke touch, zo omschrijft Van Sunder de training. "Dat is wat mij betreft de belangrijkste succesfactor in het leren en ontwikkelen van mensen en de kern van leraarschap."

 

Bianca van Brandenburg teamleider facilitiar Zinzia Zorggroep, locatie de Lingehof

Ziniza is een organisatie die bestaat uit vier locaties waarvan er drie een eigen receptie hebben. Omdat Zinzia voor goud wil gaan, wilde Zinzia alle 23 receptionistes eenzelfde training bieden. Maarten Klos van Infortraining heeft eerder een klantgerichtsheidstraining mogen verzorgen bij Zorgcentra Betuweland en zij hebben  Infortraining dan ook geadviseerd.

Foto bianca.jpegNa  een korte intake met Maarten waarin wij onze wensen kenbaar hebben gemaakt, is Maarten met een compleet plan gekomen. Maarten heeft prima meegedacht en heeft snel ingezien wat wij wilden en wat de receptionistes nodig hadden.

Tijdens de gezamelijke kick-off is er kennis gemaakt en hebben de receptionistes alvast een groepsopdracht uitgevoerd. Daarna zijn er groepjes gemaakt en zijn de trainingen gevolgd. De receptionistes hebben na elke training een persoonlijk actieplan in moeten vullen met daarop de leer- en verbeterpunten.

Om er zeker van te zijn dat de deelnemers het geleerde in de praktijk gaan gebruiken hebben de teamleiders een training 'coaching on the job' gevolgd. Het advies van Maarten is om zeker 4 keer per jaar zo'n coaching te laten plaatsvinden. Inmiddels heb ik dit bij bijna alle receptionistes gedaan en het heeft zeker resultaat . Het is hét momentje van mij met de receptioniste waarin wij samen kijken naar de leer- en verbeterpunten van de receptioniste en ik feedback geef.

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze van Maarten. Maarten is toegankelijk, stelt mensen snel op hun gemak, is goed bereikbaar en voelt prima aan wat de klant wil. Het geheel van het begin tot het einde is erg prettig verlopen.

Het is nu aan ons, de teamleiders, om ervoor te zorgen dat het geleerde en de tips en trucs 'onbewust, bekwaam' gaan worden bij de receptionistes.

Maarten bedankt! 

 

Joop Pisa - Directeur bij Esra intern transport 


Joop Pisa is directeur bij Esra intern transport in Apeldoorn. Met Esra verkopen wij producten op logistiek vlak, van kleine steekwagens tot hef- en reachtrucks. Daarbij hebben wij de vertegenwoordiging van onder andere Cesab heftrucks en magazijntrucks.Joop Pisa.jpg

Na een training voor onze Sales buitendienst heeft Infortraining ook een training verzorgd voor het binnendienst team. Onze binnendienst medewerkers hebben een technische achtergrond en daarbij lag de nadruk op advies geven. Met andere woorden, ze praatten meer dan dat ze vroegen aan de klant.

Na een uitgebreid intake gesprek heeft Infortraining een gericht ontwikkelprogramma opgesteld om de medewerkers meer handvaten te geven om te komen tot meer resultaat. Een traject waarbij naast de groepstrainingen er ook veel aandacht was voor de individuele medewerker. Ook de PPA die de deelnemers gemaakt hebben geeft veel inzicht in de sterke en minder sterke punten van de medewerker.

In de praktijk merk ik dat de medewerkers nu meer doorvragen en meer aandacht voor de klant hebben. Hierdoor voelt de klant zich meer gehoord en krijgt hij meer vertrouwen in ons, en ons product. 

 

 

Jannet Leijser - Stichting Betuweland

Jannet is receptioniste bij verzorgingshuis St Marie in Bemmel. Vanuit Stichting Betuweland werd ons een training aangeboden voor onze receptionistes/ telefonistes. De training werd gegeven door Infortraining. Deze training bestond uit 4 dagdelen waarvan ieder dagdeel een aantal onderwerpen behandelde, de opzet is goed in elkaar gezet.

Foto jeannet 2.jpg

Voor de training heb ik gedacht: waarom een training? Ik doe dit werk al lang, heb veel ervaring en doe het voor mijn gevoel goed. Maar door deze training en door de rollenspelen die we tijdens de training gedaan hebben kom je toch dingen tegen die anders en beter kunnen. En de rollenspelen maken je bewust van je werkwijze.

De opzet van deze training is door mij als prettig en professioneel ervaren, het sloot goed aan bij wat er komt kijken voor ons receptiewerk en telefonie. Ook vond ik dat de trainer het goed deed, hij wist te motiveren, de aandacht vast te houden, gaf goede duidelijke uitleg en gaf je een gevoel van waardering. Dus al met al als resultaat dat het geleerde goed blijft hangen. Ook nu op mijn werk ben ik er van bewust en pas het geleerde toe.

Ik ben erg enthousiast over de training en vindt het fijn dat mij de mogelijkheid is aangeboden om deze training te doen. Het geleerde komt mij, maar ook de werkgever ten goede, tenslotte ben je als receptioniste toch het visitekaartje van het bedrijf!

 

 

Robert van der Wolf - Frencken Europe Eindhoven

Robert van der Wolf is teamleider in de cleanroom van Frencken in Eindhoven. Robert heeft een training Leidinggeven gevolgd via Infortraining. Robert vertelt: 

Robert.jpeg

"Ik heb de training gevolgd met een aantal collega teamleiders van Frencken. Doordat de training duidelijk van opzet is, was de rode draad makkelijk te volgen. Door het maximaal aantal van 7 deelnemers was de groep niet te groot, waardoor er een goede sfeer en rust was en daardoor ook een veilige omgeving. Hierdoor was het ook mogelijk om elkaar tips te geven en om van elkaar te leren. 

De rollenspelen die we gedaan hebben, blijf ik lastig vinden. Maar door de veilige sfeer en de positieve (en toch kritische) feedback heb ik wel veel persoonlijke tips gekregen en er veel van geleerd. 

De tussentijdse opdrachten die we meekregen, zijn duidelijk, lastig maar in onze functie wel noodzakelijk. En tjsa, de PPA (persoonlijke profiel analyse), die was confronterend, maar wel heel correct en eerlijkheidshalve nodig voor de start van de training. 

Kortom, een dikke duim voor de hulp, tips en luisterend oor."

<< Terug


Error loading Razor Script RightColumn.cshtml
Object reference not set to an instance of an object.

Twitter bird  Tweets