overleg

NIEUW: Flowscan - Ervaar jij Flow in jouw bedrijf? 

 

Infortraining heeft tot doel om medewerkers te helpen hun communicatie te verbeteren en het werkplezier te vergroten. Dit doen we onder meer door maatwerk groepstrainingen en individuele coaching aan te bieden. Daarnaast ontwikkelen we ook nieuwe producten om bedrijven te helpen ontwikkelen.

Graag wil ik jullie kennis laten maken met de Flowscan. De Flowscan meet of de factoren, die de omstandigheden voor werken in flow beïnvloeden, bij zowel het bedrijf als bij medewerkers aanwezig zijn.

Flow is dat gevoel dat je helemaal ergens in op gaat, dat je eindeloos door kan gaan, dat je bijna vergeet te lunchen, dat je bruist van de goede ideeën, dat het werk vanzelf lijkt te gaan, dat je het besef van tijd kwijt raakt en dat je reuze productief en creatief bent. Een heerlijk gevoel en het levert nog hele mooie resultaten op ook! Echt een wauw gevoel….

En dat roept vragen op of dit gevoel te creëren is, te stimuleren is. Rachel Rothengatter heeft op basis van eerder onderzoek van Mihaly Csikszentmihalyi, wetenschappelijk onderzoek gedaan naar welke factoren van invloed zijn om wel of niet in flow te kunnen werken in een bedrijfsomgeving. Uit dit onderzoek zijn een 8-tal bepalende factoren gekomen voor zowel de organisatie als de medewerkers die het werken in flow positief beïnvloeden.

Door deze factoren te benutten en/of te verbeteren kunnen de juiste omstandigheden voor werken in flow worden gecreëerd. Wanneer medewerkers vaker in flow werken vergroot dit onder meer het werkplezier van medewerkers, gaat het (ziekte)verzuim omlaag en de productiviteit en creativiteit omhoog.

Op basis van dit onderzoek is in een samenwerking tussen Rachel en mijzelf de Flowscan ontwikkeld. De Flowscan analyseert die 8 factoren binnen een bedrijf die ervoor zorgen dat de juiste omstandigheden gecreëerd worden voor werken in flow. Op basis van de scan kan je dus heel specifiek kijken naar waar je als bedrijf kan ontwikkelen om flow bij de medewerkers te stimuleren.

Bij het uitvoeren van de scan krijgen de medewerkers een e-mail met daarin een unieke link naar een vragenlijst en waarin zij vragen kunnen beantwoorden die te maken hebben met de werkomstandigheden binnen de organisatie die bepalend zijn voor flow. Op basis van alle antwoorden volgt een rapport die de situatie van de 8 factoren beschrijft. Aan het eind van het rapport volgt een conclusie en aanbeveling voor de organisatie welke factoren verbetert kunnen worden en wat daar voor nodig is.

Een krachtig instrument om flow in jouw bedrijf te bevorderen!!

Wil je meer weten over de Flowscan of wil je hem toepassen in jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

IMG_5690.JPG

 

<< Terug


Error loading Razor Script RightColumn.cshtml
Object reference not set to an instance of an object.

Twitter bird  Tweets