communicatie

Nieuw: Superwerkgever.nl

Logo Superwerkgever

In het bericht hierboven heb ik mijn droom besproken. Mijn droom om van iedere werkgever een superwerkgever te maken. Maar wat is dat, een Superwerkgever? 

Heb je daar al eens over nagedacht; in hoeverre ben jij, of is jouw bedrijf al een Superwerkgever? Waar moet een Superwerkgever volgens jou aanvoldoen?

Voor mij is een Superwerkgever een organisatie waar medewerkers met pleziernaar toe gaan en met voldoeningweer naar huis terugkeren. Met plezier, omdat ze een positieve bijdrage leveren aan de hogere doelen van de organisatie en ze daarvoor gewaardeerd worden. Met voldoening omdat ze uitgedaagd worden zich te ontwikkelen tot een betere versie van zichzelf; "een betere ik".

Ik kom in veel bedrijven medewerkers tegen die maar een klein gedeelte van hun potentieel benutten. Omdat ze wat zijn 'ingedut', omdat ze zich niet veilig genoeg voelen om zich uit te spreken, of ze angst hebben om fouten te maken, bang zijn om zichtbaar te zijn of doordat ze niet uitgedaagd worden om meer te doen dan ze op halve kracht kunnen. Dat maakt dat veel medewerkers hun werk op de automatische piloot doen.

Wat als de werkgever deze medewerkers zou kunnen helpen om hun veiligheid en hun zekerheid te vergroten door ze bewust te maken van hun eigen kunnen. Door in een veilige omgeving met elkaar het gesprek aan te gaan, over waar iemand goed in is, en waar iemand zich minder sterk in voelt. Wat als je de ruimte krijgt om te leren van je fouten, van je initiatieven, zodat je je bewustzijn kan vergroten en je visie kan verbreden. Op deze manier wordt men zich meer bewust van de bijdrage die men levert aan de organisatie en de omgeving daaromheen.

Door de medewerkers weer te 'leren leren' worden ze meer bewust van het eigen gedrag, worden flexibeler en leren ze omgaan met andere waarheden dan alleen hun eigen. Daarnaast leren ze om zich open uit te spreken, leren zelfstandig mee te denken in oplossingen en leren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor ontstaat een nieuwe energie bij de medewerker en ruimte voor de werkgever om zich met de lange termijn bezig te houden in plaats van met brandjes blussen. Van brandjes blussen naar het vuur aanwakkeren noemen wij dat!

Wij helpen bedrijven met het inrichten van zo'n lerende cultuur. Middels onze Superwerkgever-methode helpen wij medewerkers en managers structureel en duurzaam ontwikkelen in de eigen dagelijkse werkpraktijk. Wij helpen ze met elkaar in gesprek te komen over de sterke punten en hun ontwikkelpunten, om zodoende op een veilige manier zichzelf en de collega's te helpen ontwikkelen.

Wil je weten hoe? Kijk eens op www.superwerkgever.nl of bel me voor een afspraak.

 

<< Terug


Error loading Razor Script RightColumn.cshtml
Object reference not set to an instance of an object.

Twitter bird  Tweets