communicatie

Onderzoek naar 'Flow in de werkpraktijk' afgerond

 

Flow, wat is dat eigenlijk? Flow is een geluksgevoel dat je krijgt als je met volle aandacht ergens mee bezig bent, waar je helemaal in opgaat. Flow is een mentale staat van zijn waarbij de energie gaat stromen en waarbij je meer energie krijgt van je werk dan het je kost!

Een flowervaring maakt dat medewerkers vitaler en gelukkiger in zijn en vitale en gelukkige medewerkers leveren een organisatie meer op. Medewerkers die vaker flow ervaren worden intrinsiek gemotiveerd, zijn productiever, creatiever en hebben een groter probleem oplossend vermogen. Bovendien verzuimen medewerkers die vaker flow ervaren minder en ze zijn veelal loyaler aan het bedrijf waar ze voor werken. En wil niet elke werkgever zulke medewerkers?

34163_water_water_wave.jpg

Het welzijn van de medewerkers wordt steeds meer een zaak van de werkgever, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit zijn belangrijke thema's. Door concurrentie op wereldniveau wordt innovatie, creativiteit en flexibiliteit bovendien steeds belangrijker voor de organisaties van nu. Steeds meer organisaties zetten in op werken met  zelfsturende en/of resultaat verantwoordelijke teams.  Dit vraagt ook andere verantwoordelijkheden van de medewerkers. Hoe gaan organisaties hier mee om? Hoe zorg je er als organisatie voor dat medewerkers goed om kunnen gaan met deze veranderingen?


Avatar Flow.pngEnige maanden geleden is Infortraining een samenwerking aangegaan met Rachel Rothengatter van Zuiver Persoonlijk om onderzoek te doen naar het concept flow in de werkpraktijk.  

Het onderzoek naar flow in de werkpraktijk geeft antwoord op twee vragen:

1)   Hoe kunnen in organisaties de optimale omstandigheden voor Flow gecreëerd worden?

2)   Wat is de rol van het management / de HR functie bij het creëren van de optimale omstandigheden voor Flow?

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek hebben Infortraining en Zuiver Persoonlijk een flow-model ontwikkeld, waarmee Infortraining en Zuiver Persoonlijk organisaties kunen helpen een werkklimaat te creëren waarin medewerkers vaker flow kunnen ervaren en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bevorderd wordt. 

Infortraining heeft, in samenwerking met Zuiver Persoonlijk, diverse tools en interventies ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid en innovatie te stimuleren. 

Wil je meer weten, wij komen graag vrijblijvend langs om er meer over te vertellen. In de volgende nieuwsbrieven zal Infortraining je op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond het conceptflow! 

 

<< Terug


Error loading Razor Script RightColumn.cshtml
Object reference not set to an instance of an object.

Twitter bird  Tweets