iftlogo.png MailContact
Mail Header

Infortraining nieuwsbrief

 
 

Beste @SubscriberName,

Het is vol op lente!! 

238665__spring-blossom-spring-trees-blossoms-petals-pink-alley-beauty_p.jpgDe tulpen schieten de grond uit en de bomen staan weer in de bloesem. En ook bedrijven lijken weer te gaan groeien. Een mooie tijd om ook jezelf, je collega's en je afdeling weer te laten groeien. Al eens aan training en/of coaching gedacht?

Ter inspiratie in deze nieuwsbrief ondermeer een nieuwe blog, een ervaringen uit de praktijk en een interview met een van onze opdrachtgevers.  

Veel lees plezier! 

bullets_red.jpg

Blog: Ruzie je wel over de juiste zaken?

Regelmatig kom ik op afdelingen waar het niet lekker botert tussen twee werknemers, of tussen een manager en een werknemer. Meestal hoor je dat niet gelijk bij een eerste gesprek. Maar als je met de communicatie aan de slag gaat, dan leer je al gauw de in's en out's van een bedrijf kennen. Zo ook de onderhuidse spanningen die er soms leven.

Vechten.jpg

Vaak worden deze onderhuidse spanningen niet direct geuit, maar worden er verschillende kleine incidenten opgespaard. We noemen dat ook wel zegeltjes plakken, tot het boekje vol is en de bom barst. Dan wil er nog weleens een flinke discussie ontstaan over het gedrag van de één en de ergernis van de ander! 

Jij doet dit, jij doet dat, of jij doet dat juist niet!! En deze ruzies kunnen eindeloos door gaan omdat op dit niveau meestal niet de oorzaak noch de oplossing ligt.

>> lees verder

bullets_red.jpg

Heeft jouw bedrijf ook een 'apenhoeder'?

Je kent hem misschien wel, die ene collega die met een overmatig groot verantwoordelijkheidsgevoel enorm verbonden is met de organisatie.

stress40-634.jpg

Je kunt hem alles vragen en hij weet ook meestal het antwoord. Jarenlang ervaring, werkt waarschijnlijk ook al meer dan tien jaar bij de zaak. Ziet overal als er iets fout gaat of wanneer iemand een steek laat vallen en springt er dan ook bovenop. 

Deze collega is altijd druk. Druk met het controleren van de ander, hij bemoeit zich graag overal mee, voelt zich verantwoordelijk, wil alle problemen oplossen. Dat daardoor de focus op het eigen werk vertroebelt, had hij niet echt door. Want hij doet heel goed zijn best, werkt heel hard en zijn intenties zijn goed!

Deze collega neemt alle aapjes op zijn schouder, neemt het aapje over van iedere collega die een probleem heeft. En voor je het weet heeft hij een hele rij aapjes op zijn schouders en wordt hij een soort van "apenhoeder".

>> lees verder

bullets_red.jpg

Interview met Eva Siebelink, HR adviseur bij Wageningen University & Research

Wat voor training hebben jullie gedaan en voor welke afdelingen?


Binnen een leerstoel van Wageningen University & Research heeft Infortraining een individuele coaching en training verzorgt voor een van de docenten omtrent student-communicatie. Hoe ga je om met studenten die de stof niet te lijken (willen) snappen, hoe kun je goed communiceren richting studenten die te laat komen, hoe kan je positief kritische feedback geven etc. 

Eva.jpgWat is jullie ervaring met de training?


Maarten heeft de kern 'van het probleem' goed naar boven kunnen halen en heeft daardoor de deelnemer de juiste handvatten kunnen geven. De rollenspelen werden als zeer zinvol ervaren en hebben veel inzichten geven aan de deelnemer.

Hoe was de samenwerking met de trainer?

Heel plezierig. Zowel de voorbesprekingen, als de terugkoppeling, was ruim voldoende. De afspraken en de beoogde resultaten waren helder. De communicatie was prettig en zorgvuldig richting medewerker, leidinggevende en HR.

>> lees verder

bullets_red.jpg

TV debuut fietsteam Infortraining in: De wereld in zeven dagen - VPRO

Tijdens het programma "De wereld in zeven dagen" van de VPRO hebben wij als fietsteam ons TV debuut mogen maken. Een van onze fanatieke leden van het team werd in de 7-delige serie samen met zijn vrouw gevolgd door een camera team, samen met 6 koppels uit diverse landen van over de gehele wereld.

Aflevering 7 ging over 'Ontspanning' en als onderdeel hiervan zijn opnamen gemaakt met een deel van ons team op de mooie locatie op de hei bij Hoog Soeren. Wij vinden het mooie opnamen die we graag met jullie willen delen. Het hele programma is via uitzending gemist terug te kijken. Een korte impressie kan je hier bekijken. 

Video Infortraining team

Schermafbeelding 2016-04-22 om 16.59.03 kopie.png 

Met vriendelijke groet,

Maarten Klos

 
 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je uit.