iftlogo.png MailContact
Mail Header

Infortraining nieuwsbrief

 
 

Beste @SubscriberName,

Het jaar loopt al weer bijna ten einde en de meeste van ons zijn al weer bezig met de plannen voor 2015. Jij ook? Of zie jij wel wat er op je af komt? 

Deze blog gaat over plannen maken en doelen bereiken.

Veel lees plezier! 

bullets_red.jpg

BLOG: Wat zijn jouw plannen voor 2015?

We naderen al weer het einde van 2014 en daarmee is dit een goed moment om plannen te maken voor 2015. Welke doelen wil jij allemaal gaan bereiken in 2015?

infortraining_dartpijl.jpgWe komen in de praktijk echter nog veel mensen tegen die zo druk bezig zijn met hun dagelijkse werk dat ze vergeten om over de lange termijn na te denken. Stephan Covey schreef in zijn '7 eigenschappen van effectief leiderschap'  als tweede eigenschap:Begin met het einde voor ogen!

Wat wil je bereiken in 2015? En daarna? Voor jezelf, voor je afdeling? Wat wil jij gedaan krijgen? Waar zou jij jezelf willen ontwikkelen? 

>> lees verder

bullets_red.jpg

Uit de praktijk: Neem jij de beslissingen of het paard?

Tijdens een individuele coaching over assertief optreden kwamen we met de coachee op het onderwerp "weten wat je wilt" en over "leiding nemen over je eigen leven". Dit was voor de cliënt nog wel een thema.

infortraining_paard_en_wagen.jpg

Om één en ander duidelijk te maken hebben we de metafoor gebruikt over het 'paard en wagen'. Stel jezelf een paard en wagen voor, met jezelf op de bok. De grote vraag daarbij is: zit je op de bok te dommelen en laat je het paard beslissen waar je heen gaat? Of ben je wakker, heb je de teugels stevig in handen en bepaal jij zelf waar je heen gaat?

Met andere woorden, laat jij externe factoren jouw leven bepalen, bepalen anderen waar jij naar toe gaat of wat jij gaat doen? Zit jij in de slachtofferrol, geef jij een ander de schuld van jouw situatie?

>> lees verder

bullets_red.jpg

Een leven lang leren:

Bij Infortraining krijgen wij (gelukkig) regelmatig vraag naar trainingen. De manager wil graag 'iets' doen met zijn medewerkers. Hij/zij wil verbeteren, wil hogere doelen halen en wil zijn/haar team verder versterken.

infortraining_leven_lang_leren.jpgVeel vragen die we krijgen komen vanuit de afdeling.  Tijdens de eerste kennismaking blijkt al snel dat er vaak niet een bedrijfsbreed ontwikkelplan is voor de medewerkers. Zeker in afgelopen crisistijd lag de focus op het behalen van de omzet en niet op de gedachte om mensen te ontwikkelen voor de langere termijn.

Terwijl wij toch toe gaan naar een maatschappij van 'een leven lang leren'. De huidige snel veranderende maatschappij vraagt flexibiliteit. Daarom zullen zowel het bedrijf als de medewerkers flexibel moeten zijn en bereid moeten zijn om te blijven ontwikkelen.

 >> lees verder

bullets_red.jpg

Interview met Edward Bakker, Partner bij Proquro

infortraining_foto_edward_200.jpgWat voor training hebben jullie gedaan en voor welke afdelingen?

Infortraining heeft een communicatietraining uitgevoerd met het volledige operationele team van Proquro. Het team bestond uit medewerkers van customer support, consultancy en software ontwikkeling.

Wat is jullie ervaring met de training?

De training heeft door de DISC analyse vooral inzicht gegeven in de profielen van de verschillende medewerkers. Door inzicht in het eigen profiel en de profielen van zijn zijn/haar collega's zijn de mensen in staat om rekening te houden met elkaars persoonlijke voorkeuren. Dit komt de interne samenwerking/communicatie ten goede.

Hoe was de samenwerking met de trainer?

Maarten heeft een training op maat gemaakt. Door voldoende tijd tussen de trainingen te reserveren om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en door de training op locatie te houden is de belasting voor de medewerkers minimaal en de opbrengst maximaal.


>> lees verder

bullets_red.jpg

Infortraining fietst de Amster Gold Race 2015

Ook dit jaar is het team van Infortraining weer ingeloot om mee te doen met de amateurtocht van de Amstel Gold Race. Twaalf enthousiaste wielrenners zullen rondom Valkenburg de Limburgse 'bergen' bedwingen. Waarna we de volgende dag vanaf het terras de echte mannen aan het werk gaan zien. We kijken weer uit naar een gezellig en sportief weekend! 

team.jpg

Met vriendelijke groet,

Maarten Klos

 
 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je uit.