iftlogo.png MailContact
Mail Header

Infortraining nieuwsbrief

 
 

Beste @SubscriberName,

Wat een prachtige lente hebben we mogen genieten dit jaar. En daar word ik heel erg vrolijk van, net als de mensen om mij heen. En in deze nieuwsbrief nog meer nieuws waar ik vrolijk van word, zoals de introductie van de Flowscan! En daarnaast kan je in mijn blog tips lezen over omgaan met het weerstand. Lees dus vooral verder als je net zo enthousiast wilt worden als ik. 

Veel leesplezier!  

bullets_red.jpg

INTRODUCTIE: De Flowscan - Ervaar jij Flow in jouw bedrijf? 

IMG_5690.JPG

Infortraining heeft tot doel om medewerkers te helpen hun communicatie te verbeteren en het werkplezier te vergroten. Dit doen we onder meer door maatwerk groepstrainingen en individuele coaching aan te bieden. Daarnaast ontwikkelen we ook nieuwe producten om bedrijven te helpen ontwikkelen.

Graag wil ik jullie kennis laten maken met de Flowscan. De Flowscan meet of de factoren, die de omstandigheden voor werken in flow beïnvloeden, bij zowel het bedrijf als bij medewerkers aanwezig zijn.

Flow is dat gevoel dat je helemaal ergens in op gaat, dat je eindeloos door kan gaan, dat je bijna vergeet te lunchen, dat je bruist van de goede ideeën, dat het werk vanzelf lijkt te gaan, dat je het besef van tijd kwijt raakt en dat je reuze productief en creatief bent. Een heerlijk gevoel en het levert nog hele mooie resultaten op ook! Echt een wauw gevoel….

>> lees verder

bullets_red.jpg

Voer jij wel eens een 'echt gesprek?'

 het echte gesprek.jpeg

Een paar weken geleden heb ik een blog geschreven over omgaan met weerstand en het echte gesprek. Naar aanleiding van deze blog kreeg ik vragen als: 'Wat is nou het echte gesprek' en 'Hoe doe je dat, oordeelvrij kijken naar de ander?' Hele terechte vragen, omdat we communicatie en een gesprek met de ander vaak zo voor vanzelfsprekend aannemen. 

Als we het hebben over het echte gesprek dan bedoel ik daarmee een gesprek dat verder gaat dan even een koetjes en kalfjes gesprekje, of een overleg over het werk. Dan heb ik het over een gesprek over de persoon, over de diepere laag, over echte interesse in elkaar! En dat is deze haastige tijd, waarin we zo snel afgeleid zijn heel erg lastig! 

>> lees verder

bullets_red.jpg

Daar sta je dan met je briljant uitgewerkte en voorbereide training...

 titel nieuwsbrief.jpg

In mijn dagelijks werk kom ik tijdens een training wel eens weerstand tegen in de groep. Zo was ik bij een team receptionistes waarvoor ik een telefoontraining mocht verzorgen. Al gauw voelde ik een negatieve energie en merkte ik dat de groep eigenlijk niet zo'n zin had in de training. Ik voelde dat op dat moment verder trainen trekken zou worden aan een dood paard en heel veel energie zou gaan kosten.

In zo'n situatie bestaat de kans dat je gaat denken, ligt het aan mij, vinden ze mij niet leuk, vinden ze de training niet leuk, doe ik iets niet goed? Maar gelukkig heb ik ondertussen geleerd om die oordelen naar me zelf uit te stellen en eerst te vragen 'Hoe komt het dan dat jullie er geen zin in hebben?'.

>> lees verder 

Met vriendelijke groet,

Maarten Klos

 
 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je uit.