iftlogo.png MailContact
Mail Header

Infortraining nieuwsbrief

 
 

Beste @SubscriberName,

De eerste krokussen zijn gespot, de lente komt eraan! Langzaam krijgt ook de economie de eerste tekenen van nieuwe groei. Ook bij Infortraining zitten we bepaald niet stil. In deze nieuwsbrief vind je een blog over hoe je medewerkers in deze tijden in beweging houdt, ervaringen van onze klant Gerrie van Sunder, uitleg over het belang van 'blended learning' en nieuws over het wielerteam Infortraining/Proquro.  

Veel leesplezier!

Krokus.jpeg

bullets_red.jpg

BLOG: Hoe houd je je medewerkers gemotiveerd?

wakker-worden.jpg

De arbeidsmarkt zit behoorlijk op slot. Veel mensen zijn bang hun baan te verliezen en denken wel twee keer na voor ze overstappen. De meesten blijven zitten waar ze zitten en daarmee is de doorstroom eruit. Nadeel is dat medewerkers die te lang op dezelfde plek zitten, minder gemotiveerd raken. De uitdaging is weg. Hoe zorg je als manager dat je medewerkers juist wel gemotiveerd blijven?

Het antwoord luidt: ga met ze in gesprek, over henzelf.  Dat lijkt simpel maar de praktijk bewijst anders.

>> lees verder

bullets_red.jpg

De klant aan het woord: Gerrie van Sunder, directeur bij Felua groep, Apeldoorn

gerrie-van-sunder-klein.jpg

Voor medewerkers van Felua groep gaf Infortraining een netwerktraining om hen te laten zien hoe ze mee kunnen helpen aan het vergroten van de naamsbekendheid van Felua groep om zo meer externe werkplekken te krijgen.

"Ik was zelf erg nieuwsgierig naar de training. Ik heb 30 jaar onderwijservaring en kijk dus wel met een scherpe blik." Waarom Infortraining? "Mijn collega's hadden goede ervaringen. Zelf hecht ik veel waarde aan de combinatie vakkennis en verbinding met de cursist, daar was ik al snel van overtuigd. Daarbij komt dat trainen veel meer is dan mensen een kunstje aanleren, je moet echt meedenken als persoon." 

>> lees verder

bullets_red.jpg

Uit de praktijk: Hoe krijg je blijvend effect van een training?

Een veel gehoorde vraag bij potentiele opdrachtgevers is: 'wat is het effect van jullie training?' Als we vervolgens doorvragen dan blijkt iedereen wel positieve ervaringen te hebben met trainingen, maar zonder blijvend effect. 'Het boek gaat in de kast en we gaan weer verder met wat we altijd al deden.' Weggegooid geld dus en daarom een terechte vraag.

coaching.jpg

De overgang van een veilige trainingsomgeving naar de praktijk is vaak een grote stap. Om de geleerde vaardigheden in te praktijk toe te passen moet je oud gedrag loslaten en nieuw gedrag aanleren. Daarvoor moet je eerst een drempel over. Men kan onzeker worden of er door drukte niet aan toe komen. Nog vaker vindt men het simpelweg lastig om de vertaalslag van training naar praktijk te maken, ondanks het feit dat je tijdens een training herkenbare situaties oefent.

 >> lees verder

bullets_red.jpg

Team Infortraining/Proquro gaat voor Gold

AGR.jpegNa een succesvolle Ride for the Roses begon het bij wielrenteam Infortraining/Proquro weer te kriebelen en dus stappen ze 19 april a.s. weer op de fiets. Ditmaal doen de mannen mee aan de tourversie van de Amstel Gold Race. 100 kilometer fietsen door het mooie heuvellandschap rondom Maastricht met aankomst op de beroemde Cauberg. Een mooie uitdaging: "We gaan ons met een team van 10 fietsers van onze beste kant laten zien. De volgende dag mogen we uitrusten op de markt van Maastricht en gaan we kijken bij de profs om te leren hoe de 'echte jongens' het doen tijdens de befaamde Amstel Gold Race", aldus Maarten Klos. 

team.jpg

 

Met vriendelijke groet,

Maarten Klos

 
 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je uit.