iftlogo.png MailContact
Mail Header

Infortraining nieuwsbrief

 
 

Beste @SubscriberName,

De vakanties zitten er weer op en hopelijk ben jij lekker uitgerust en heb je nieuwe energie en inspiratie opgedaan. En nu zorgen dat je dat ontspannen gevoel vast houdt. Dus ga lekker achterover zitten en geniet van deze nieuwsbrief. 

Veel lees plezier! 

bullets_red.jpg

NIEUWS: Onderzoek naar 'Flow in de werkpraktijk' afgerond

Flow, wat is dat eigenlijk? Flow is een geluksgevoel dat je krijgt als je met volle aandacht ergens mee bezig bent, waar je helemaal in opgaat. Flow is een mentale staat van zijn waarbij de energie gaat stromen en waarbij je meer energie krijgt van je werk dan het je kost!

34163_water_water_wave.jpg

Een flowervaring maakt dat medewerkers vitaler en gelukkiger zijn en vitale en gelukkige medewerkers leveren een organisatie meer op.

Medewerkers die vaker flow ervaren worden intrinsiek gemotiveerd, zijn productiever, creatiever en hebben een groter probleem oplossend vermogen. Bovendien verzuimen medewerkers die vaker flow ervaren minder en ze zijn veelal loyaler aan het bedrijf waar ze voor werken. En welke werkgever wil nou niet zulke medewerkers?

>> lees verder

bullets_red.jpg

BLOG: Communicatie? Iedereen doet maar wat! 

Iedereen communiceert! Al vanaf dat we 1 jaar zijn leren we praten van onze ouders en onze omgeving. Maar weinig mensen zijn zich er echter volledig van bewust hoe ze communiceren. Met andere woorden, we doen maar wat!

90% procent van ons gedrag (zo ook communicatie) doen we onbewust! We hoeven niet na te denken over onze ademhaling, steken automatisch onze handen uit als we vallen, hangen de WC rol op de zelfde manier op etc. Zo zitten we vol met patronen die we ons als klein kind hebben aangeleerd! En ook veel van onze communicatie gebeurt op basis van dit soort (onbewuste) patronen!

jengelendkind_1.jpg

We kunnen ons allemaal de situatie voorstellen van een kind dat bij de kassa snoep ziet liggen en dat héééééél graag wil hebben. Als moeder 'nee' zegt, heeft het kind diverse keuzes. 

 

>> lees verder

bullets_red.jpg

UIT DE PRAKTIJK: Feedback en veiligheid.

Enige tijd geleden werd ik gevraagd voor een Feedback traject voor leerkrachten op een basisschool. De school heeft een nieuwe directeur en deze bemerkte dat, mede door de familiaire sfeer, men elkaar nagenoeg geen feedback durfde te geven. Men wilde elkaar niet kwetsen en daardoor werd veel niet uitgesproken.

Feedback Fokke en Sukke.jpg

Vooraf is de intake gedaan met de directeur waarbij we samen een maatwerk traject hebben opgesteld, verdeeld over de beschikbare studiedagen.

Tijdens de training over feedback hebben we met de deelnemers gesproken over blinde vlekken en valkuilen, over onbewust gedrag en over veiligheid. En bij het laatste thema voelde ik enige onrust bij de deelnemers. Onrust die niet uitgesproken werd maar die wel voelbaar was.

 >> lees verder

bullets_red.jpg

NIEUWS: Ride for the Roses 2015

6 september heeft het Infortraining / Proquro fietsteam weer mee gedaan met de Ride for the Roses. Aan deze sponsortocht van 100 km voor het KWF hebben wij nu voor de 4e keer meegedaan en vertrok dit jaar bij de bloemenveiling in Aalsmeer!

Het was een bijzondere tocht!! En wij hebben alle reden om te gaan fietsen. Ook afgelopen jaar zijn we weer hard geraakt door de gevolgen van deze enge ziekte en wij zijn dus zeer gemotiveerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar een oplossing voor kanker!

Wil je meer weten over de Ride for the Roses, wil je bijdragen of wil je volgend jaar zelf mee fietsen kijk dan op:

Website Team Ride for the Roses

of op

Facebook Wielerteam

cropped-ridefortheroses.jpg

Met vriendelijke groet,

Maarten Klos

 
 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je uit.