iftlogo.png MailContact
Mail Header

Infortraining nieuwsbrief

 
 

Beste @SubscriberName,

De schoolvakanties zijn in alle regio's weer voorbij, de kinderen zijn weer naar school. Een aantal geluksvogels mag nog op vakantie, en anderen zijn al weer weken aan het werk. En sommigen zijn al weer aan vakantie toe. 

Voor de mensen die zich in dat laatste herkennen adviseer ik onderstaande blog. En voor hen die uitgerust zijn en zich zelf willen ontwikkelen wijs ik graag op de workshop en masterclasses over Systemisch Leidinggeven. Een aanvulling voor managers, coaches en HRM managers. 

Veel leesplezier!  

Work on beach


bullets_red.jpg

Uit de praktijk: Trainen of Coachen?

Een paar weken terug had ik een gesprek met een directeur van een klein softwarebedrijf die graag een training wilde voor een van zijn medewerkers. Een medewerker waar hij in de basis heel tevreden over is, maar die op gebied van sales te verlegen was. "Kan jij hem niet even een Salestraining geven?" Zelf dacht hij aan twee dagdeeltjes. "De medewerker had al eerder training gehad, maar dat had niks geholpen" zei hij nog.

Op dat moment is het fijn als je al een goed contact hebt. Dan kan je met hem wat makkelijker de onmogelijkheid van deze opdracht bespreekbaar maken. Dat een blijvende ontwikkeling een proces is dat iets meer vraagt dan alleen even een korte training.

Iedere ontwikkeling begint met bewustwording. Wanneer de deelnemer zichzelf bewust is van het feit dat er een verbetering mogelijk (of zelfs noodzakelijk) is, dan is trainen of coaching zinvol.

Belangrijk is dan te onderzoeken of het voor de deelnemer nodig is dat hij vaardigheden gaat aanleren, of dat hij belemmeringen gaat wegnemen. Dat is een belangrijk verschil! 

 Training - Coaching

>> lees verder

bullets_red.jpg

Nieuws: Start van de nieuwe verdiepende Masterclasses 'Systemisch Leiderschap'

Systemisch leiderschap betekent in het kort dat je leidt met inachtneming van het systeem. Kijken naar het groter geheel in plaats van in te zoomen op symptomen. Wat gebeurt er, wat vertelt mij dat en vooral welke rol speel ik hierin? Wat is mijn plek als leider? Wat heb ik hier en nu te doen?

Met deze vragen gaan we aan de slag in de 4 masterclasses. We hebben per masterclass een thema benoemd:

20 september 2017: Persoonlijk leiderschap; wanneer jouw verhaal dat van een ander raakt.
26 oktober 2017: Leiderschap en lidmaatschap; erbij horen en erboven staan.
16 november 2017: De plek van de leider; kies je of wordt je gekozen?
14 december 2017: Overlevingsmechanismen in organisaties; herkennen en interveniëren.

Na afloop van deze masterclasses weet je hoe je systemisch kan kijken en ben je in staat om signalen waar te nemen en te herkennen.  

Masterclass

>> lees verder 

bullets_red.jpg

Blog: Ben jij ook weer toe aan vakantie? 

Herken je dat? Je komt na een heerlijke ontspannen vakantie weer op je werk. Tijdens het bijpraten met je collega's begint je telefoon al te rinkelen, je mailbox zit vol, op je bureau liggen nog een aantal briefjes en op je eerst dag heb je 3 overleggen. Je moet ook nog even bijpraten met je manager, een collega komt aan je bureau klagen over al die zaken die er tijdens je vakantie allemaal wel niet fout gegaan zijn. Kortom, je zit er gelijk al weer middenin!! Herkenbaar?           

We komen veel medewerkers en leidinggevende tegen die altijd die druk voelen op het werk. En het wordt steeds een beetje meer, maar dan wel geleidelijk, zodat het je vaak niet opvalt. Als je dan eindelijk vakantie heb ben je steevast de eerste 2 tot 3 dagen ziek, of zo moe dat je tot niks in staat bent.

Zo sprak ik vorige week een leidinggevende, waarbij bleek dat hij vaak tegen zijn eigen (belemmerende) overtuigingen aan loopt. De gedachte dat hij 'onmisbaar' is, dat de tent niet kan draaien zonder hem, dat hij het sneller zelf kan doen, dat het sneller is wanneer hij het zelf doet in plaats van het een ander uitleggen…

Wanneer jij je daarin ook herkent is één ding belangrijk om te onthouden: "Je hebt een keuze!!" 

Burn-out

>>Lees verder 

bullets_red.jpg

Nieuws: Workshop Systemisch Leidinggeven goed ontvangen

In de afgelopen maanden heb ik in samenwerking met Yvette Storer van Bare een 5-tal workshops over Systemisch Leidinggeven mogen geven voor senior-managers, HR-managers en coaches. Wat als 'een leuk experiment' begon, heeft zich ontwikkeld naar 5 workshops met iedere keer een 'volle bak' aan deelnemers.

Tijdens de workshops hebben we gekeken naar het verschil tussen de 'bovenstroom' en de 'onderstroom' en hoe je daar meer inzicht in krijgt. De bovenstroom zijn die zaken die feitelijk zijn, die met elkaar besproken worden, die helder zijn. De onderstroom zijn die zaken die juist niet uitgesproken worden. Dat zijn die zaken die vallen onder de niet uitgesproken afspraken, wetten en regels. Een bekende uitspraak is 'dat doen wij nou eenmaal zo', maar het hoe en waarom is vaak al niet meer bekend of wordt nooit over nagedacht. 

En ander voorbeeld van onderstroom kan zitten in een medewerker die eigenlijk vond dat hij de nieuwe manager had moeten worden, maar dat werd een andere collega. In hoeverre is de eerste medewerker dan in staat om onder de nieuwe manager te werken? Welke bewuste en onbewuste processen gaan er dan ontstaan bij deze medewerker en in het team? En zo zijn er legio voorbeelden van 'onderstroom'. 

Systeem.jpg

>> Lees verder

Met vriendelijke groet,

Maarten Klos

 
 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je uit.